Domov

Postanite podporni član KD Pihalni orkester Logatec!

 

Novice

Božično-novoletni koncert 17. decembra

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Logatec, dirigent Vid Pupis
gostja Nuška Drašček

17. december, 19.30, Večnamenska športna dvorana, Logatec
program povezuje Miha Brajnik

Osrednji koncert logaškega pihalnega orkestra bo tokrat v znamenju Simfonije Gospodar prstanov skladatelja Johana de Meija, glasbene mojstrovine, ki jo je navdihnila istoimenska literarna trilogija.

Koncert bo posvečen tudi skupnemu muziciranju z odlično vokalistko Nuško Drašček, ki bo obiskovalce popeljala v obdobje slovenske popevke kot tudi med zasnežene praznične napeve. Koncert bo pravo doživetje za vse ljubitelje kakovostne glasbe, orkester se je v letu 2016 na tekmovanju namreč ponovno zavihtel med najboljše tovrstne sestave v Sloveniji.

Prodaja vstopnic: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu EventimSi (Petrol, Pošta Slovenije, Turistična pisarna Logatec). Za mladino do 15 let je vstop prost.

http://www.eventim.si/si/vstopnice/bozicno-novoletni-koncert-logatec-sportna-dvorana-449244/event.html

Prisrčno dobrodošli, povabite tudi svoje najbližje.

KD Pihalni orkester Logatec.

https://www.facebook.com/godbalogatec/


vabilo_pihalni orkester Logatec

Dan odprtih vrat

V petek 2. decembra smo logaški godbeniki odprli svoja vrata našim zvestim poslušalcem. Priprave na naš božični koncert (ki bo mimogrede 17. decembra) so v polnem teku in obiskovalci na dnevu odprtih vrat so ujeli delček tistega, kar bomo zaigrali na koncertu. Fotografije pa še sledijo…

Koncert s solisti – 22.10.2016 ob 19.00

V žarečo jesen bomo vstopili z barvitimi glasbenimi odtenki, ki jim bodo poslušalci lahko prisluhnili na koncertu Pihalnega orkestra Logatec s solisti. Za vas bodo trobili, pihali in udrihali godbeniki iz domačih logov:

Luka Vovk-klarinet
Luka Petrovčič-ksilofon
Žiga Čuk-trobenta
Branko Mrak-pozavna
Lev Pupis – sopranski saksofon.

Dirigent – Vid Pupis

Poleg solističnih točk, ki bodo pretežno jazz-funky in še kako začinjene, se bodo obiskovalci lahko potopili tudi v fantazijski svet simfonije Gospodar prstanov.

14560168_1087382224713209_8385022288981649254_o

Zlato priznanje s posebno pohvalo na tekmovanju slovenskih godb

plaketa-bukovica-2016

KD Pihalni orkester Logatec je 21. maja na tekmovanju slovenskih godb v 1. težavnostni kategoriji osvojil zlato priznanje s posebno pohvalo. S tem dosežkom smo zopet dokazali, da spadamo med najboljše slovenske godbe. Na tekmovanju smo se predstavili s skladbami Yorkshire ballad (J. Barnes), Armenski plesi 1. del (A. Reed), Godba gre v vesolje (R. Golob) in The Land of the Long White Cloud (P. Spark).

 

Delavnica za saksofone

Logatec, 3.-4. oktober 2015 – Saksofonisti Pihalnega orkestra Logatec so pri prof. Levu Pupisu, priznanem slovenskem saksofonostu, v začetku oktobra izpopolnjevali svoje glasbeno znanje. Izboljševali so tehniko igranja, fraziranje, dinamiko in skupinsko/komorno igro. Delavnico so udeleženci sklenili z mislijo na ponovno srečanje v naslednjem letu, saj so tovrstna izobraževanja izredno dobrodošla za še boljše indovidualno in skupinsko igranje.

Glasba in igre ob začetku nove godbene sezone

Grčarevec, 5. september 2015 – Godbeniki smo novo sezono pričeli s sproščenim dogajanjem, ki smo ga poimenovali Glasba in ingre. V okviru dogodka so se odvijale številne športne aktivnosti – od nogometa, košarke, balinčkanja, odbojke – predstavile pa so se tudi redne in priložnostne komorne zasedbe, ki delujejo znotraj orkestra. Ob zaključku in kot vrhunec dogodka je sledil koncert skupine, ki so jo sestavljali člani vseh manjših komornih zasedb orkestra. Godbeniki smo tako vstopili v novo sezono okrepljeni s športnim duhom in spodbujeni z dobro glasbo in izvajanjem le-te.

Delavnica za klarinete

Logatec, 20.6.-21.6. 2015 – Ker je eno od vodilnih poslanstev Pihalnega orkestra Logatec tudi izobraževanje svojih članov, smo pred koncertom v Grajskem parku izvedli delavnice za naše mlade klarinetiste. Intenzivna dvodnevna delavnica je potekala pod mentorstvom prof. Vida Pupisa. Glavni poudarki so bili na individualni in skupinski igri, posvetili pa so se tudi tehniki igranja v orkestru. Udeleženci delavnice so le-to zaključili navdušeni in opremljeni z dodatnim znanjem.

Prvomajska budnica

1. maj 2015 – Tako logaški godbeniki kot Logatčani sami si praznika dela skorajda ne morejo predstavljati brez prvomajskih koračnic, ki že zgodaj zjutraj prebujajo naše občane. Tudi letos se je lepo število pihalcev in trobilcev odpravilo na ulice Logatca in bližnjih zaselkov, kjer so jih pričakali njihovi podporniki z pogostitvijo. Godbenikom so se pridružile tudi logaške mažorete, igranje pa so sklenili na Medvedjem Brdu, kjer je bila občinska prireditev ob pranovanju praznika dela. Prvomajska budnica je zagotovo eden od logaških dogodkov z najdaljšo neprekinjeno tradicijo.