Dirigent Marjan Grdadolnik je na svojo glasbeno pot še kot učenec logaške Glasbene šole vstopil leta 1981 prav v Pihalnem orkestru Logatec. V orkestru je vse do leta 1999 deloval kot solist in pomočnik dirigenta.

Od leta 1999 je dirigent Pihalnega orkestra Logatec, ki tekmuje v najvišji koncertni skupini. Z njim dosega odlične rezultate, saj se s tekmovanj redno vrača z zlatim plaketami.

Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je najprej diplomiral iz klarineta pri prof. Jožetu Kotarju. Januarja 2009 je na diplomskem koncertu dirigiral Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija in z odliko diplomiral iz dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Milivoju Šurbku. Marjan Grdadolnik je kot dirigent dobitnik Študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo za leto 2008.

Kot pedagog deluje na Glasbeni šoli Logatec, kjer poučuje klarinet. Desetletje je vodil Simfonični orkester GŠ Logatec s katerim je v letu 2007 in 2009 koncertiral v Rimu.

V mesecu avgustu 2008 se je udeležil glasbenega festivala imenovanega »Little Paris« v romunski Bukarešti. Po uspešno opravljeni avdiciji je bil izbran, da je na zaključnem koncertu festivala dirigiral orkestruNational Radio Orchestra Romania in z njim izvedel Beethovnovo 7. simfonijo v A-duru.

Večkrat je dirigiral Pihalnemu orkestru, januarja 2008 pa tudi Simfoničnemu orkestru Akademije za glasbo.

Je tudi dolgoletni dirigent MePZ Adoramus Logatec, s katerim se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj. Leta 2000 je na tekmovanju v Pragi z zborom dosegel absolutno prvo mesto in bil proglašen za najboljšega dirigenta tekmovanja. Priznanje mu je podelil znameniti skladatelj Petr Eben.

Je organist v domači župniji Sv. Nikolaj Logatec, ukvarja pa se tudi s komponiranjem. Njegova skladba Laudate Dominum za zbor in godalni orkester se redno pojavlja na sporedih najrazličnejših zborov.

Avgusta 2009 je vodil EMSO 2009 (Europian Medical Students’ Orchestra) in z njim izvedel dva koncerta. Izpopolnjeval se je na tečajih pri prof. Wolfgangu Doernerju in maestru Dejanu Saviću.

Ob koncu leta 2013 je zaključil svojo dejavnost kot dirigent v Pihalnem orkestru Logatec.