vid-pupisKlarinetist Vid Pupis, je prve glasbene korake napravil v GŠ Logatec, kjer je obiskoval pouk klarineta pri prof. Marjanu Grdadolniku.

Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Igorju Karlinu in prof. Alojzu Zupanu. Po uspešno opravljeni maturi in sprejemnem izpitu na Akademiji za glasbo, je šolanje nadaljeval pri prof. Alojzu Zupanu, kjer je leta 2004 z odliko diplomiral. Ves čas svojega šolanja se je izpopolnjeval na različnih seminarjih in poletnih šolah, kjer je prejel tudi posebna priznanja in nagrade. Udeleževal se je državnih tekmovanj, tako solistično kot v komornih zasedbah in prejel več nagrad.

Leta 2004 je v Slovenski filharmoniji s simfoničnim orkestrom RTV Slovenije izvedel C. M. von Webrov koncert za klarinet in orkester št. 2, Es-dur op.74 in za izvedbo prejel Prešernovo nagrado.

Leta 2006 je v ljubljanskih križankah, na koncertu priznane slovenske skladateljice in pevke Neishe, skupaj s simfoničnim orkestrom RTV Slovenije izvedel njeno skladbo Magma za klarinet in orkester.

Vid Pupis je učitelj klarineta v Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani ter dirigent šolskega pihalnega orkestra v Glasbeni šoli Logatec.

Poleg pisanja in aranžiranja skladb, sodelovanja ter koncertiranja v različnih glasbenih sestavih, je kot dirigent vodil Postojnsko godbo 1808 (2006 – 2015). KD Pihalni orkester Logatec vodi od leta 2014. Leta 2016 je s Pihalnim orkestrom Logatec osvojil zlato priznanje s posebno pohvalo v prvi kategoriji na državnem tekmovanju slovenskih pihalnih orkestrov ter pohvalo za najboljšo izvedbo slovenske skladbe. Tri leta kasneje, leta 2019, je orkester nastopil na državnem tekmovanju godb v najvišji, koncertni kategoriji, kjer je osvojil zlato plaketo s posebno pohvalo.