Zarko Princic se je rodil v Ljubljani leta 1956. Ze devetnajstleten – v sezoni 1975/76 – se je izkazal kot aranzer Weillove glasbe, pianist in vodja orkestra v izjemno odmevni predstavi Brechtove Opere za tri groše (Drama SNG, Ljubljana, rezija Peter Lotschak). študiral je klavir in dirigiranje v Ljubljani in Zagrebu. Tam je študij še nadaljeval pri dirigentu Lovru von Matacicu (1976 – 1980), bil tudi njegov asistent, izpopolnjeval pa se je na Dunajskem konservatoriju (1983 – 1985, prof. Reinhard Schwarz), v Parizu (1986, Gerard Devos, šef-dirigent Orchestre Pasdeloup) in v koelnski operi (1988, Sir John Pritchard).

Kompozicijo je študiral v Parizu (prof. Jacques Castarede) in v Bayreuthu. Princic je ze zamlada vodil številne zbore in orkestre, tako Zagrebško filharmonijo, Zagrebške simfonike, Dubrovniški mestni orkester in Simfonicni orkester RTV Ljubljana. V Franciji je dirigiral Youth Orchestra of European Countries (1987 – \\\’89), Jeune Philharmonie in Orchestre des Conservatoires de Paris (v dvoranah Salle Gaveau in Theatre du Chatelet, etc.). Prav tam je leta 1989 ustanovil Orchestre d\\\’Harmonie des Conservatoires de Paris in nekajkrat vodil Le Sinfonietta de Picardie. Dirigiral je še v Operi SNG Ljubljana, kjer je bil nekaj casa tudi direktor.

Zarko Princic piše tudi komorno glasbo (za francoskega zaloznika), klavirske skladbe in scenska dela (za Mestno gledališce ljubljansko, Primorsko dramsko gledališce Nova Gorica, Prešernovo, gledališce Kranj, Dramo SNG Ljubljana in Dramo SNG Maribor), v svoji karier pa se udejstvuje tudi kot pianist in korepetitor. Nekaj let je po pet ur na dan igral v znamenitem starem umetniškem kabaretu Lapin Agile na pariškem Montmartru, korepetiral v Operi SNG Ljubljana, na AGRFT in sodeloval s številnimi pevskimi in baletnimi skupinami. Princic nastopa tudi kot jazzovski pianist.